Familiebedrijf De Heus slaat toe in Brazilië

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:30
Deals in diervoederbedrijven, consultancy en software. Dit was de week van fusies en overnames. 

M&A weekoverzicht. Powered by:

In de allesoverheersende corona-storm die over de wereld trekt, waren er toch nog de nodige M&A-activiteiten. Zo sloeg het alsmaar verder groeiende Koninklijke De Heus uit Ede toe met een acquisitie in Brazilië. De deal betreft de overname van Cerrado Nutriciäo Animal, dat met een productiecapaciteit van 50.000 ton per jaar regionaal sterk is in het Mid-Westen van Brazilië. 

De deal past naadloos in de uitgekiende groeistrategie van De Heus om haar diervoederproducten zo dicht mogelijk bij de klant te produceren. Acht jaar geleden betrad het concern de Braziliaanse markt met de overname van een varkensvoerbedrijf. Er volgden andere acquisities en in 2017 werd in Toledo de bouw van een fabriek, gespecialiseerd in voer voor jongvee, voltooid. Binnenkort op Mena.nl een groot interview met het dealteam van dit trotse familiebedrijf.

Een deal van bijna 30 miljard dollar bracht verzekeringsmakelaar en consultancy-organisatie Aon samen met Willis Towers Watson. Fusiegesprekken liepen een jaar eerder nog op niets uit, waarna beleggers geschrokken reageerden. Nu krijgen aandeelhouders van Willis Towers Watson 231,99 dollar per aandeel, een premie van 16 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op de Amerikaanse beurzen van vorige week.

Met de overname van De Heer Software door Tenzinger wordt die laatste de grootste leverancier van elektronisch cliëntendossier (ECD) software in de markt voor gehandicapten-, ouderen- en thuiszorg. Eerder lijfde Tenzinger al e-health leverancier Serviant en Unit4 Cura in. “Op deze manier kunnen we samen de impact maken die nodig is voor de zorgsector”, aldus CEO Boris Holotcheff van Tenzinger.

En dan was er nog Kempen Private Markets Fund, dat een belang in het Duitse LKE Holding wist te verwerven. LKE is Duits marktleider in de ontwikkeling en vervaardiging van op maat gemaakte, rijdende logistieke systeemoplossingen. Sven Smeets, co-head van het Kempen Prive Markets team: “LKE past perfect bij de focus die we voor onze klanten hebben; investeringen in stabiele, kleine en middelgrote ondernemingen die marktleider zijn in hun eigen nichesegment.”

Gerelateerde artikelen