Familie van Doorne stapt in Orangeworks

Investeringsmaatschappij VADO Beheer neemt Orangeworks uit Oss over. 

Orangeworks ontwikkelt en produceert procesinstallaties en productie-equipment voor tal van gerenommeerde FMCG-producenten wereldwijd. VADO breidt via de overname haar positie in machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie verder uit.

Orangeworks is in 1970 opgericht (voorheen Staalwerk Mill) en de afgelopen decennia uitgegroeid tot een hoogwaardige leverancier van procestechnologie en industriële automatisering voor marktleiders in de chocolade & zoetwaren industrie. In 2020 is Tanis Food Tec overgenomen. Orangeworks en Tanis Food Tec hebben een sterke internationale positie opgebouwd in deze markt als partner voor zoet & suikerwaren, chocolade & cacao en de bakkerij-industrie. Orangeworks verwacht in 2022 een omzet te behalen van ruim € 40 miljoen. Koen Verstegen, CEO Orangeworks, en Mirjam van Dijk, CCO Orangeworks en Managing Director van Tanis Food Tec, worden beiden mede-aandeelhouder en vormen samen de nieuwe directie.

VADO, de investeringsmaatschappij van de Brabantse zakenfamilie Van Doorne, is een langetermijninvesteerder en richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie en heeft deelnemingen die actief zijn in onder andere hightech & semicon, food & pharma, automotive & (intra)logistics en op het gebied van energie & energietransitie. Gezamenlijk beschikken deze VADO-bedrijven over een breed scala aan competenties om opdrachtgevers op een hoog niveau integraal te kunnen ondersteunen. Orangeworks is een belangrijke uitbreiding in het segment van de voedingsmiddelen-industrie waarin VADO met o.a. Verhoeven Family of Companies, ook gevestigd in Oss, al actief is.

Gerelateerde artikelen