Failliete Dinner Train zoekt koper voor doorstart

De ondergang van de restauranttrein zat er aan te komen.

De rechtbank in Zeeland-West-Brabant heeft Dinner Train failliet verklaard. De onderneming, die luxe diners aanbood in een rijdende trein, kampte afgelopen weken al met problemen. Daarom waren alle ritten geschrapt. De rechter heeft een curator aangewezen, die moet kijken of er nog een doorstart voor het bedrijf in zit.

Dinner Train zette onlangs een streep door alle ritten omdat er technische problemen waren rond de rijtuigen waarvan gebruik werd gemaakt. Mensen die al hadden geboekt hoorden soms kort voor vertrek, en soms helemaal niet, dat hun trein niet meer zou rijden.

Dinner Train maakte ook in 2019 een doorstart. Waar Dinner Train voor die tijd een concept was van Railpromo, ging het na de doorstart u over naar Train Charter Events B.V., een nieuw opgerichte bv waar Tim Beltz de eigenaar van werd. Bij de boedel hoorde drie locomotieven en vier rijtuigen. Door het toenmalige faillissement raakten 289 investeerders gedupeerd die via Collin Crowdfund in totaal 350.000 euro in hadden gelegd.

Het leek er de laatste tijd al op dat er nu ook financiële problemen speelden. Op sociale media klaagden veel gedupeerden dat ze het geld van hun reservering niet meteen terugkregen. Dinner Train liet klanten weten dat ze eerst een voucher zouden ontvangen en dat het bedrijf iedereen later gefaseerd wilde terugbetalen. Wanneer mensen daarover vervolgens vragen stelden, reageerde het bedrijf niet of nauwelijks.

Volgens vakbond FNV werkte Dinner Train vooral met zzp’ers. Het gaat bijvoorbeeld om studenten die als bijbaan bijverdienden in de rijdende restaurants van het bedrijf. De bond had ook al van krachten te horen gekregen dat Dinner Train hen niet meer uitbetaalde. Sommige zzp’ers zouden nog duizenden euro’s tegoed hebben van het bedrijf. (ANP)

Gerelateerde artikelen