Failliet Holland Norway Lines kan rekenen op overname

Laatst gewijzigd: 04 oktober 2023 17:11
De curator onderhandelt met twee serieuze gegadigden.

Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee ‘serieuze’ gegadigden die de ferry willen overnemen.

De gesprekken lopen al enkele weken, zegt Silvius, na berichtgeving hierover in het Dagblad van het Noorden. Of de ge├»nteresseerde partijen uit Nederland of het buitenland komen, wil hij niet zeggen. Aan een voorspelling waagt hij zich evenmin. “Het zijn geen eenvoudige gesprekken. Er is geen schip meer, geen haven en het gaat om heel veel geld.”

Holland Norway Lines bracht mensen met een ferry naar Noorwegen vanuit de Eemshaven in de provincie Groningen. De problemen ontstonden toen de ferry niet meer mocht vertrekken uit de Eemshaven omdat er vaak problemen waren met aanmeren. Sinds afgelopen juni vertrok de ferry vanuit het Duitse Emden, net over de grens. Die verplaatsing zorgde voor veel annuleringen en omboekingen.

Maar volgens Silvius heeft de veerdienst zijn bestaansrecht wel degelijk bewezen. In anderhalf jaar boekten 400.000 passagiers een reis met de veerdienst. Silvius: “Dat is veel.” Meerdere partijen hebben na het faillissement belangstelling getoond voor een doorstart. Daarvan zijn nu twee serieuze kandidaten overgebleven. (ANP)

Gerelateerde artikelen