Exxellence Groep Neemt Tog over

Exxellence Groep ambieert marktleiderschap in het belastingdomein met overname Tog Nederland.

Exxellence, aanbieder van innovatieve software voor (semi-) overheden, is op weg naar het marktleiderschap in het belastingdomein. Met de overname van Tog Nederland biedt de bedrijvengroep uit Hengelo een totaaloplossing voor alles wat met (lokale) belastingen, heffingen en registraties te maken heeft. Hiermee is Exxellence weer een stap dichterbij haar doel: nr.1 in GovTech zijn binnen de Nederlandse (semi-)overheidsmarkt. Om deze mijlpaal te bekrachtigen, lanceert Exxellence ook een nieuwe merknaam: xxllnc. 

Net als xxllnc heeft ook Tog Nederland de missie om door middel van innovatieve software en aanvullende dienstverlening (lokale) overheden te ondersteunen en ontzorgen. Tog Nederland heeft zich, sinds de oprichting in 1973, ontwikkeld tot belangrijke speler in de markt van belastingen en heffingen, basisregistratie adressen en gebouwen (BAG), waardering onroerende zaken (WOZ), energielabels, planschade en ruimtelijke ordening.  

IJzersterke softwarecombinatie  
“De toevoeging van Tog Nederland bij xxllnc zorgt op alle fronten voor een ijzersterke combinatie en maakt dat wij vanaf nu het volledige belastingdomein kunnen bedienen”, aldus Michel Veenhuis, CEO van xxllnc. De overname is dan ook een strategische stap richting het marktleiderschap in GovTech. xxllnc was reeds actief binnen het belastingdomein met detacheerder SMQ. 

In totaal nam xxllnc in anderhalf jaar tijd zeven bedrijven over. Software-investeerder Main Capital Partners, die sinds 2020 een meerderheidsbelang heeft in xxllnc, ondersteunde deze overnames en geeft samen met xxllnc vorm aan een langetermijnstrategie op de Nederlandse overheidsmarkt. Veenhuis: “Main adviseert op strategisch niveau, maar biedt ook hands-on support bij de technische en procesmatige integratie.” xxllnc heeft inmiddels ruim 300 medewerkers. Na overname van Tog zijn dit er 430.

Gerelateerde artikelen