Exit voor MKB Fonds met verkoop Mosa Glas

ING Corporate Investments neemt de deelneming in de toeleverancier van vlakglas over.

MKB Fonds verkoopt haar belang in Limburgs familiebedrijf Mosa Glas aan ING en de oprichtersfamilie. Tegelijkertijd breidt de familie Tinnemans (de oprichters van de onderneming) door deze transactie haar belang uit tot een meerderheidsbelang.

Na de investering van MKB Fonds in 2015, is de onderneming getransformeerd van een traditionele glasgroothandel naar een hoogwaardige toeleverancier van verschillende soorten vlakglas inclusief eigen productielijnen voor glasbewerking. Met een omzet van ruim 30 miljoen euro en een team van 66 medewerkers, behoort het familiebedrijf tot de drie grootste onafhankelijke toeleveranciers van vlakglas binnen de Benelux.

“Ik heb de relatie met MKB Fonds als zeer prettig ervaren”, zegt Marcel Tinnemans, algemeen directeur van Mona Glas. “Altijd open, transparant en professioneel, maar ook ondernemend. We hebben vele uitdagingen met elkaar doorstaan, waaronder de coronapandemie en energiecrisis, maar ik wist altijd precies wat ik aan ze had. De onderneming gaat een nieuwe fase in en daar hoort een ander type investeerder bij. De professionele werkwijze van ING Corporate Investments, evenals het feit dat ING Bank de huisbank van de onderneming is, waar we al jaren prettig mee samenwerken, heeft de doorslag gegeven.”

Woningtekort zorgt voor positieve vooruitzichten in de markt
Door het grote woningtekort in Nederland, geschat op circa 325.000 woningen, en het plan om ten minste 83.000 nieuwe woningen te creëren, kunnen de lange termijn vooruitzichten in de markt als positief worden beschouwd. De overheid heeft diverse initiatieven gelanceerd om de woningbouw te stimuleren. Volgens het CBS zal de overheid jaarlijks ten minste een additionele 100 miljoen euro moeten investeren om deze groei te bevorderen.

Duurzaamheidstrends doen vraag naar glas toenemen
Glas wordt erkend als een uiterst duurzaam materiaal dat bijdraagt aan de besparing van energie en de reductie van CO2-uitstoot. De Europese Commissie stelt dat door de implementatie hoogrendementsglas tot wel 37 procent van de energieconsumptie van Europese woningblokken bespaard kan worden.

ING Corporate Investments onderschrijft deze twee lange termijn trends en ziet voor Mosa Glas een belangrijke rol weggelegd in het behalen van deze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en woningtekort.

Het verkooptraject van Mosa Glas werd begeleidt door Oaklins.

Gerelateerde artikelen