Ex-commissaris Martin Jol koopt Ado Den Haag (of niet?)

Voormalig commissaris en technisch directeur Martin Jol wordt de nieuwe eigenaar van voetbalclub ADO Den Haag. Grootaandeelhouder United Vansen (UVS) zou een deal met hem hebben gesloten over de verkoop van de aandelen.

Dat meldt UVS in een persbericht. De voetbalclub, die dit jaar degradeerde uit de eredivisie, lijkt daarmee eindelijk te worden verkocht. Onderhandelingen over een deal slepen al maanden voort, waarbij de ene na de andere partij in beeld kwam, van beleggingsmaatschappijen tot Haagse miljonairs.

Twee andere aandeelhouders, de Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) en vereniging HFC ADO Den Haag (HFC), moeten nog groen licht geven voor de deal. Zij kunnen de deal tussen United Vansen en Jol nog afwijzen. In dat geval moeten ze binnen drie weken met een alternatief komen.

Of de overnamesoap rond Ado Den Haag hiermee werkelijk ten einde komt, is nog niet zeker. Eerder werd bekend dat het bestuur van de voetbalclub een voorkeur had voor de Haagse multimiljonair Ad Nederlof als nieuwe eigenaar. 

Gerelateerde artikelen