Exact stemt in met overname door Apax

De Britse investeringsmaatschappij Apax wil via dochter Eiger Acquisitions het softwarebedrijf Exact overnemen. Het bestuur, de commissarissen en aandeelhouders van Exact die samen circa 60 procent van de uitstaande aandelen bezitten, zijn akkoord met het overnamebod van 32 euro per aandeel. Daarmee wordt Exact gewaardeerd op 730 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
Afgelopen zomer werd al gemeld dat er interesse was in het bedrijf. Destijds werd een indicatieve overnameprijs gemeld van 30 tot 35 euro per aandeel. Het aandeel Exact sloot woensdag op 27,17 euro.
Het hoofdkantoor van Exact blijft na de overname in Delft en ook het management blijft op zijn plek. De overname zal niet leiden tot banenverlies bij Exact. ‘Het bod van Apax bevestigt en benadrukt de sterke groeiverwachtingen en de mogelijkheden in onze markt’, aldus topman Erik van der Meijden van Exact in een toelichting.
 
Einde beursnotering
Apax liet weten dat de financiering van het bod al rond is. Als Apax 95 procent van de aandelen Exact in handen krijgt, zet de investeerder een procedure in gang om de beursnotering van Exact in Amsterdam te beëindigen.
Exact werd 30 jaar geleden in een garage opgericht door zes studenten en groeide uit tot een wereldwijd actief bedrijf. Er werken circa 1550 mensen in 15 landen bij de onderneming, die vorig jaar een omzet draaide van 213 miljoen euro.
Gerelateerde artikelen