Exact neemt Parentix over

Softwarebedrijf Exact neemt cloudbedrijf Parentix over. De twee partijen werken al jarenlang samen.

Parentix is een Nederlandse leverancier van cloud-diensten. Door de overname breidt Exact z’n cloud-portfolio verder uit. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Parentix wordt een dochteronderneming binnen de Exact-groep onder leiding van Pieter Gabes, de huidige directeur van het bedrijf. Het huidige commerciële aanbod blijft beschikbaar. Daarnaast zullen de gezamenlijke technische en operationele teams van beide bedrijven nauwer gaan samenwerken op het gebied van cloud-innovatie, support en de introductie van nieuwe diensten.

Phill Robinson, CEO van Exact: "We investeren fors in cloud-technologie, en zijn verheugd om de overname van Parentix aan te kondigen. Dit past binnen onze ambitie om de innovatiesnelheid van onze productfamilies Globe en Synergy verder op te schroeven. Tegelijkertijd geven veel klanten er nu nog de voorkeur aan om de software op hun eigen infrastructuur te installeren. Daarom bieden we de keuze; cloud of on-premise – het beste van beide werelden.” Pieter Gabes van Parentix zegt dat de overname als een logisch vervolg voelt op de intensieve samenwerking die de bedrijven al jarenlang hebben. 
 

Gerelateerde artikelen