Even voorstellen: Evelijn Hartvelt

Voor de nieuwe Community Manager Young M&A en VeeCee was van meet af aan kristalhelder: dit is háár baan.

Sociale netwerken opbouwen door verbinding; de nieuwe Community Manager Young M&A en VeeCee van Sijthoff Media voelt zich nu al als een vis in het water in haar dubbelrol.  

“Er staan gelukkig weer live events op de planning, want mensen ontmoeten daar gaat het uiteindelijk toch om”, zegt Evelijn Hartvelt. “Als spin-off van de M&A Community wil ik binnen Young M&A de komende tijd zoveel mogelijk mensen ontmoeten, ik wil weten wat hen beweegt en ben niet bang om vragen te stellen. In deze tak van sport praten deze gedreven jonge professionals graag en met veel passie over hun werk. Wáár gaan we heen met onze communities en hoé komen we daar?  Dat is voor mij de grote uitdaging.” 

Een uitdaging die ze met elan, bevlogenheid en vol energie aangaat. Dat enthousiasme, ook kenmerkend voor beide communities, straalt Evelijn uit. Aftrap voor de live events – na al die maanden van Covid-19 beperkingen – staat voor donderdag 29 juli op de agenda. Locatie: Strand Zuid, Amsterdam. Thema: netwerken. Logisch dat de Community daar hartstochtelijk naar uitkijkt. Want ondanks het succes van de online events, smacht iedereen naar die ouderwetse, fysieke en schermloze borrel. Waarbij – vanzelfsprekend – de dan nog geldende corona-maatregelen strikt worden gehandhaafd.  

Voet op Zuid-Amerikaanse bodem 
Evelijn Hartvelt werkte voor Schiphol Group en Spencer Stuart in directie-ondersteunende functies. Ze reisde geregeld door Zuid-Amerika, verbleef soms maanden achtereen in Brazilië. “Ik studeerde Latin American Studies in Leiden en spreek Spaans en Portugees”, zegt ze over dat verleden. “In een eerdere consultancy baan ondersteunde ik ondernemers bij hun plannen om voet op Zuid-Amerikaanse bodem te zetten, ik hielp met het organiseren van handelsmissies en events, soms bij de Nederlandse ambassadeur thuis. En ik ondersteunde bijvoorbeeld Nederlandse tuinbouwbedrijven met het vinden van die match in Brazilië, Chili of Argentinië.” 

Ook werkte ze voor een internationaal verhuisbedrijf en hielp mensen een nieuw leven op te starten in ‘hun’ nieuwe land. “Hierbij beperkte ik mij niet alleen tot de medewerkers van, in dit geval, Shell, maar richtte mij ook op de partners. Zij hadden mijn mental-support vaak harder nodig”, vertelt ze. “Mensen happy maken en op weg helpen, net even een stapje extra zetten en hen inwijden in die nieuwe wereld… Ja, ik hou van verbinden.” 

En nu dus Community Manager bij Alex van Groningen. “De vibe van het kantoor, dat familiegevoel en ook de borrelcultuur; het sprak me allemaal onmiddellijk aan”, zegt Evelijn. “Binnen het bedrijf wordt gekeken naar de persoon, dat vind ik zó belangrijk. Want social skills heb je of die heb je niet, je kunt ze niet leren… Van M&A had ik natuurlijk gehoord, VeeCee was daarentegen relatief nieuw voor me. Maar ik heb me snel ingelezen, en ja, ik kan al redelijk meepraten!” 

Netwerk in Venture Capital  
Bijna twee jaar geleden verwelkomde Alex van Groningen VeeCee, een netwerk van professionals in Venture Capital. Opgericht door én voor jonge professionals in de sector. Op het eerste gezicht lijkt VC op Private Equity, een vakgroep die al wordt bediend door de M&A en Young M&A community, maar de investeringen zijn anders van aard. Kleinere tickets, hoger risico en minder grote bedrijven vergen een andere aanpak dan traditionele Private Equity-investeringen. Omdat er in de start-up fase vaak meerdere vroege investeerders nodig zijn om de risico’s te delen, is de sfeer eerder coöperatief dan competitief. Met daarbij de noodzaak elkaar geregeld – en gezellig – te treffen om zo een wijdvertakt en nauw verbonden netwerk op te bouwen. Daarnaast is het ‘ecosysteem’ bij VeeCee anders; geen donkerblauw pakken, grijze haren of dure kantoren, maar die spreekwoordelijke sneakers en hoodies… 

Boardroom netwerk CIO’s  
“Tijdens een van onze online VEECEE speeddates heb ik kennis mogen maken met tien VeeCee-professionals”, vertelt Evelijn Hartvelt. “Dat waren fijne gesprekken met vaak jonge mensen, super sociaal en gedreven én vol passie over hun vak. Ze hebben me echt meegenomen in hun wereld. Engels is in de branche de voertaal, komt mijn internationale ervaring toch nog goed van pas.”  

“Zowel voor VeeCee als voor Young M&A willen we ambassadeurs – een groep goede representanten – oplijnen. Daarnaast ga ik Michael van Asperen (manager bij Alex van Groningen die tweewekelijks het succesvolle CFO TV modereert) helpen met het uitbreiden van de House of Executives. Dit nieuwe Sijthoff Media-label organiseert activiteiten voor C-level executives uit het bedrijfsleven en de overheid in Nederland en België. Ik zal me daarbij vooral bezighouden met het boardroom netwerk voor CIO’s dat we opzetten in samenwerking met AG Connect.”  

Wat ik zoek in een leermeester 
Evelijn begon op de eerste dag van deze meimaand. Met Martise Leemhuis, Community Manager van ‘grote broer’ M&A, had ze meteen een klik én een kick-start. ”Martise laat me los en vrij, maar is er als ik haar nodig heb; precies was ik zoek in een leermeester. Komende tijd ga ik steeds meer VeeCee- en Young M&A-taken van haar overnemen, zodat zij zich volledig op de ‘volwassen’ M&A Community kan richten.” 

Hoe ze op donderdagmiddag 29 juli haar eerste live event voor Young M&A ingaat? “Nou, ik ga in ieder geval geen lang openingsverhaal afsteken, het gaat immers niet om mij, maar om de Community. Ik zal mezelf in drie woorden voorstellen en vervolgens op Strand Zuid de tijd nemen om rond te lopen en met zoveel mogelijk mensen 1:1 kennis te maken. Want input van de Community is en blijft essentieel.” 

Gerelateerde artikelen