Euronext verwacht maximaal 1,16 miljard euro op te halen met beursgang

De geplande beursgang van de Euronext wordt gewaardeerd tussen de 880 en 1.158 miljoen euro. Dat meldt het beursbedrijf in een persbericht. Op grond van de waardering heeft heel Euronext een waarde van 1,33 tot 1,75 miljard euro.
De aandelen Euronext worden verkocht aan institutionele en particuliere beleggers in Nederland, Frankrijk, België en Portugal en in een onderhandse plaatsing aan enkele institutionele beleggers in verschillende andere landen.
Tot 10% van de Aandelen wordt gereserveerd voor particuliere beleggers in België, Frankrijk, Nederland en Portugal. Een groep van institutionele beleggers heeft in totaal 33,36% van de aandelen gekocht en zal deze verkrijgen met een korting van 4% op de aandelenprijs bij de beursgang, tot een maximale prijs van 26 euro per aandeel. Daarnaast hebben enkele andere institutionele beleggers zich gecommiteerd om ongeveer 2% van de aandelen te kopen tegen de prijs van de aandelen bij de beursgang 
De aanbiedingsperiode voor institutionele en particuliere beleggers begint loopt van 10 juni tot naar verwachting 18 juni. Institutionele beleggers krijgen een dagje langer. Notering en de eerste handel in de aandelen op de beurzen van Euronext in Parijs, Amsterdam en Brussel onder het symbool “ENX” worden verwacht te beginnen op 20 juni 2014. Euronext is van plan om na de beursgang en voor het vierde kwartaal van 2014 een beursnotering aan Euronext Lissabon te verkrijgen.
 
Gerelateerde artikelen