Euretco wil DGN kopen

Euretco en DGN hebben de letter of intent ondertekend voor de overname van DGN Retail door Euretco. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. De komende maanden zal het voornemen verder worden uitgewerkt en worden voorgelegd aan de certificaathouders van DGN retail.
Euretco is met ruim 280 medewerkers de een van de grootste retailservice-organisaties van Nederland en werkt samen met circa 2.100 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 3.100 winkels in de branches mode, wonen, sport en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt 2,5 miljard euro. Volgens de onderhandelende partijen profiteren aangesloten ondernemers van inkoopvoordeel, regelmatige kennisuitwisseling en verkoopsamenwerking.
De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan zelfstandige ondernemers. Euretco is onder anderenbekend van winkelformules Intersport, Runnersworld, Coach, Decorette, Vivante, Topform, Libris en Blz. Via Euretco Label Company beschikt Euretco met Babyface, LCKR, Rags en Blue Rebel over internationale topmerken in het baby- en kinderkledingsegment.
DGN retail is op de doe-het-zelf-markt actief met de winkelformules Multimate, Hubo en Fixet en werkt samen met 376 zelfstandige ondernemers. DGN heeft een marktaandeel van circa 10% op de Nederlandse doe-het-zelfmarkt.
 
Gerelateerde artikelen