‘EU akkoord met deal Tele2 en T-Mobile’

De Europese Commissie staat op het punt groen licht te geven voor de fusie van de Nederlandse onderdelen van telecombedrijven T-Mobile en Tele2.

Brussel stelt bovendien geen extra voorwaarden voor de afronding van de deal, meldt persbureau Reuters op basis van anonieme ingewijden.

Tele2 laat in een reactie weten “optimistisch" te zijn over onvoorwaardelijke goedkeuring door Brussel. Het Zweedse bedrijf zegt nog geen groen licht te hebben gekregen en benadrukt dat de Europese Commissie daar tot 30 november de tijd voor heeft. Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile, heeft niet gereageerd.

De commissie startte dit jaar een diepgaand onderzoek naar de samensmelting. De vrees bestond dat er niet voldoende concurrentie zou overblijven na de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt. Dat kan leiden tot hogere prijzen, minder innovatie en uitsluiting van andere telecombedrijven zonder eigen netwerk, zo was de gedachte.

Vaak eist Brussel dat bedrijven die willen fuseren onderdelen afstoten om die bezwaren tegen te gaan, maar daar zou nu dus geen sprake van zijn. De Europese Commissie komt naar verwachting vrijdag met een eindoordeel.

Gerelateerde artikelen