ESG-dienstverlener Kyden neemt AI-consultancy Bit over

Kyden, bestaande uit ongeveer 200 medewerkers, blijft zijn positie versterken als ESG-consultancy.

Bit, een vooraanstaande AI-consultancy en B Corp gevestigd op het Amsterdam Science Park, kondigt haar overname aan door Kyden, een prominente speler in ESG-dienstverlening. De acquisitie brengt de innovatieve AI-oplossingen van Bit samen met Kyden’s streven om een full-service ESG-dienstverlener in Europa te worden.

Bit, bekend om zijn innovatie en talentontwikkeling, blijft zijn AI-producten en traineeship voor Nederlandse AI-talenten ontwikkelen. De samenwerking met Kyden biedt Bit de mogelijkheid om zijn oplossingen breder te implementeren terwijl het zijn cultuur en onafhankelijkheid behoudt.

Kyden, ontstaan uit de fusie van Kirkman Company, YSE en Dialogue, is gericht op het bevorderen van een duurzame samenleving. Door de samenvoeging met Bit kan Kyden profiteren van Bit’s innovatiecultuur en AI-expertise, wat past binnen de groeiambities van Kyden op het gebied van Technology & Data diensten.

Marco van der Werf, oprichter van Bit, zal binnen Kyden een leidende rol op zich nemen om de diensten verder te ontwikkelen. Ondanks de overname zal Bit zijn identiteit behouden, inclusief naam, cultuur en locatie op het Amsterdam Science Park.

Gerelateerde artikelen