ESC Core Investments noteert op Euronext Amsterdam

ESG Core Investments werd met succes genoteerd door de toelating van de handel van 25.000.000 aandelen.

Euronext feliciteert ESG Core Investments, een special acquisitiebedrijf met een uniek Environmental, Social and Governance (ESG) profiel, met haar notering aan de Amsterdam Exchange. Bij de opening is de aandelenkoers vastgesteld op 10 euro per aandeel. De marktkapitalisatie bedroeg op de dag van de notering ongeveer 250 miljoen euro.

Unieke investeringsmogelijkheid

Met deze notering biedt ESG Core Investments een unieke investeringsmogelijkheid voor institutionele beleggers in Europa en wereldwijd. ESG Core Investments streeft naar het verwerven van een meerderheidsbelang in een sterk gepositioneerd ESG-bedrijf in Noordwest-Europa. Daarbij ondersteunt ESG Core Investments het bedrijf bij het realiseren van zijn groeiambities. Met een sterk trackrecord in ESG is Infestos Sustainability B.V. de enige sponsor.

Exclusieve focus

De notering van ESG Core Investments markeert de eerste SPAC-notering in 2021 aan Euronext amsterdam. Het is ook de eerste Special Purpose Acquisition Company met een exclusieve focus op ESG op Euronext Amsterdam. ESG Core Investments werd bijgestaan door het advocatenteam van Allen & Overy. Onder leiding van Tim Stevens hebben onder meer Joyce Leemrijse en Philip Silvis het juridische advies gegeven. NautaDutilh heeft ABN AMRO, Berenberg en Kempen & Co bijgestaan als underwriter bij de beursgang.

Frank van Roij, Managing Director ESG Core Investments vertelt het volgende: “Dit is een mooi moment voor ESG Core Investments. Met deze beursgang willen we een sterk gepositioneerd ESG-bedrijf in Noordwest-Europa toegang geven tot kapitaal, waardoor we een unieke groeimogelijkheid ontsluiten. Samen met ons hands-on team kijken we ernaar uit om de overgang van een privébedrijf naar een beursgenoteerd bedrijf verder te voeden, zoals we eerder deden met Alfen. Wij geloven dat Euronext Amsterdam zeer aantrekkelijk is voor ESG-bedrijven, aangezien het is gelegen in het hart van Noordwest-Europa, een gebied met veel kansen op het gebied van energietransitie en watertechnologie waarin we een sterk trackrecord hebben opgebouwd. ”

Gerelateerde artikelen