Eric Wijs reflecteert en voorspelt de markt in 2018

Het onderzoek voor de M&A Awards sloot eerder deze maand. Naast de vragen over welke deals, adviseurs, investeerders, corporates en bedrijven dit jaar een Award verdienen, stelt de redactie drie vragen aan een expert over de ontwikkelingen op de markt.

Naam: Eric Wijs
Werkt bij: Lincoln International als head of Benelux en Managing Director
Studie: Afgestudeerd in Business Administration aan de Erasmus Universiteit In Rotterdam, CEMS Master
Meest recente deal: Verkoop van Nsecure door Nedap aan Unica
 
Wat zijn voor u recente hoogte- en dieptepunten in M&A, corporate finance en private equity in 2017?
"In deze categorieën zie ik alleen maar hoogtepunten. De markt is bijzonder aantrekkelijk voor verkopers en velen maken daar nu gebruik van. Steeds meer financiële investeerders weten de Benelux te vinden en daarnaast zijn strategische kopers uit zowel Noord-Amerika, Azië als Europa zelf actief op zoek. Banken en andere schuldverschaffers willen graag en veel financieren op basis van historisch lage rentes in de context van aantrekkelijke economische groei. Betere omstandigheden zijn niet denkbaar en dat vertaalt zich in hoge waarderingen, zowel op de beurs als in de onderhandse markt."
 
Bij welke aansprekende deals bent u dit jaar zelf betrokken (geweest)?
"Bij de verkoop van Desotec door AAC aan EQT, de verkoop van Tass door TNO aan Siemens, de aankoop van Xindao aan Perusa, de verkoop van Cotesa door HPE aan AT&M, de verkoop van Nsecure door Unica aan Nedap en de verkoop Codyeco aan Smit & Zoon."
 
Wordt het een beter jaar of niet en waarom?
"De lichten blijven op groen. Een mogelijke beurscorrectie kan roet in het eten strooien, maar wanneer?"

—–

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen