Equip haalt twee miljoen euro op

Groeigeld voor platform dat financieel welzijn onder werknemers wil bevorderen.

Financieel platform Equip maakt bekend twee miljoen euro te hebben opgehaald in een pre-seed investeringsronde, geleid door XO Ventures en met participatie van Antler en twaalf angels met een achtergrond in de technologie en de financiële sector, waaronder bedrijven als Adyen, ABN AMRO, Secfi, Silverflow en Van Lanschot Kempen.

Equip werkt samen met werkgevers om de nummer één bron van stress, financiële onzekerheid, bij werknemers weg te nemen. Het platform biedt werknemers inzicht in hun complete financiële situatie, persoonlijk advies van experts en educatie over financiën. Met de opgehaalde financiering staat Equip in de startblokken om ondersteuning van werknemers in hun financieel welzijn de norm te maken in Europa.

Het realiseren van financiële zekerheid, voor nu en later, is de afgelopen jaren een steeds grotere uitdaging geworden. Dit komt onder meer door de toename van complexiteit, keuzemogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid op het gebied van financiën, de inflatie en krapte op de woningmarkt. Financiële onzekerheid is de grootste bron van stress en heeft daarmee een grote impact op individuen. Ook heeft het een forse weerslag op het bedrijfsleven. Deze vorm van stress maakt dat werknemers twee tot drie keer zo vaak geneigd zijn van baan te wisselen, wat een uitdaging met zich meebrengt voor werkgevers in de huidige krappe arbeidsmarkt. Daarnaast leidt financiële stress per werknemer tot een wekelijks verlies van drie uur aan productiviteit en een hoger ziekteverzuim. In totaal zijn de verborgen kosten van financiële stress ten minste 5.000 euro per medewerker per jaar.

Om zowel werkgever als werknemer een passende oplossing te bieden ontwikkelde Equip, opgericht door Toon Peek (ex-J.P. Morgan), Jan Klinkhamer (ex-J.P. Morgan) en Jan Cees van Senden (ex-McKinsey), het eerste all-in-one platform in Nederland om het financieel welzijn onder werknemers te bevorderen. Equip wordt door de werkgever betaald in abonnementsvorm en kosteloos aangeboden aan werknemers. Het platform geeft werknemers toegang tot een uitgebreide set aan tools om inzicht te krijgen in hun complete financiële situatie en toekomst. De algoritmes van Equip berekenen waar de werknemer aandacht aan moet besteden en vormen de basis voor voorgestelde acties om de situatie te verbeteren en de toekomstige doelen te behalen. Bij elke stap en bij elke overweging neemt Equip de gebruiker bij de hand in begrijpelijke taal en door middel van simpele digitale tools, inclusief uitleg over de 'waarom' en 'hoe'. Daarnaast kunnen werknemers via Equip zo vaak als dat nodig is de ondersteuning inschakelen van gecertificeerde en onafhankelijke financieel planners en -coaches en krijgen zij toegang tot workshops, artikelen en video's met educatie over financiën.  

De twee miljoen financiering die is opgehaald zal worden ingezet om het platform door te ontwikkelen. Het doel is om binnen vijf jaar uit te groeien tot het leidende platform voor het verbeteren van het financiële welzijn van werknemers in Europa. Gegevens en interacties van werknemers worden niet gedeeld met hun werkgever en derde partijen om anonimiteit van het gebruik te waarborgen.
 

Gerelateerde artikelen