EQT neemt meerderheidsbelang in Dunlop

Het EQT Mid Market Europe fonds (“EQT”) koopt een meerderheidsbelang in Dunlop Protective Footwear van huidige eigenaar Gilde Equity Management Benelux (GEM). GEM blijft aan als aandeelhouder. 

Dunlop Protective Footwear is wereldleider in waterbestendige en beschermende merklaarzen voor professioneel gebruik in landbouw, visserij, voedselverwerkende industrie, bouwnijverheid, olie, gas en mijnbouw. Met meer dan 500 medewerkers, productielocaties in Nederland, Portugal en de VS en verkoopactiviteiten over de hele wereld, bedient Dunlop klanten in meer dan 50 landen. 

EQT wil Dunlop helpen internationaal verder te groeien, door middel van een intensievere marktbenadering in de VS, groei in onderbediende en nieuwe regio’s, en door in te zetten op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten. EQT heeft veel sectorexpertise in technologie en digitalisering. Daarmee wil het fonds Dunlop helpen om het e-commerce platform verder uit te bouwen. Ook wil EQT Dunlop’s groeiambities verder ondersteunen met overnames.

Florian Funk, Partner bij EQT Partners en Investment Advisor van EQT Mid Market Europe: “EQT is vereerd door het vertrouwen van GEM en dankbaar voor het exclusieve transactieproces. Dit stelt ons in de gelegenheid om in de toekomst samen te werken en om verder te bouwen aan het indrukwekkende trackrecord van Dunlop Protective Footwear.”

De transactie is onder voorbehoud van de gangbare voorwaarden en wettelijke goedkeuring, en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond. Een transactiewaarde is niet bekend gemaakt.  
 

Gerelateerde artikelen