Ennatuurlijk neemt ECW Geoholding over

Ennatuurlijk kondigt de overname van ECW Geoholding aan. 

Ennatuurlijk en ECW Geoholding hebben de voorlopige koopovereenkomst getekend voor de overname van de aandelen, activiteiten en medewerkers van ECW Geoholding. 

ECW Geoholding is koploper op het gebied van aardwarmte in Nederland. Door ECW Geoholding over te nemen, zet Ennatuurlijk een flinke stap richting het realiseren van haar ambitie om aardwarmte op meer plekken in Nederland in te zetten als duurzame energiebron.

Na de overname zal de eerste prioriteit zijn om ECW Geoholding als zelfstandige organisatie te laten opereren met een sterke focus op haar bestaande projecten en ontwikkelingen. Later volgt mogelijk een verdere integratie waarbij aardwarmteplannen van Ennatuurlijk en ECW Geoholding meer verweven worden.

Het doel van Ennatuurlijk is om de energietransitie te versnellen, om fossiel versneld achter ons te kunnen laten. Om iedereen in Nederland te voorzien van lokale, duurzame energie is het nodig om versneld nieuwe bronnen te ontwikkelen en om bestaande bronnen te verduurzamen. Daarom werkt Ennatuurlijk continu aan de ontwikkeling van (nieuwe) duurzamere bronnen, nieuwe brontechnieken en innovaties van bestaande netten. Het zijn de stappen die noodzakelijk zijn om het doel van Ennatuurlijk te behalen: CO2 -neutrale warmtenetten in 2040.

Deze overname wordt gesteund door de aandeelhouders van Ennatuurlijk, PGGM en Veolia, en sluit perfect aan bij de verduurzamingsstrategie van PGGM. Deze Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie belegt een steeds groter deel van de beleggingen in duurzame oplossingen. Daarmee wordt Nederland groener en duurzamer. “Deze transactie helpt Ennatuurlijk om een leidende positie te verwerven in de ontwikkeling van geothermie en de bredere warmtetransitie in Nederland. Dit sluit goed aan bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheidsambities van PGGM. Deze transactie is dan ook tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen management en de aandeelhouders”, aldus Dennis van Alphen, Head of Infrastructure PGGM.

Gerelateerde artikelen