Engeland wil regels voor beursgang versoepelen

Het aantal genoteerde bedrijven is gedaald met veertig procent.

De London Stock Exchange wordt een stuk vriendelijker voor investeerders. Engeland wil de regels voor een beursgang versoepelen, om zo een breder scala aan bedrijven te trekken. Regels voor een beursnotering moeten effectiever, begrijpelijker en concurrerender worden.

Hiermee zegt de Financial Conduct Authority (FCA) de concurrentie met andere beurzen aan te gaan. De beursautoriteit staat al jaren op de bres om Engeland aantrekkelijker te maken voor bedrijven die een beursnotering willen of ergens anders hebben.

Binnen een paar maanden na de brexit heeft de FCA het noteringsregime al hervormd om Londen als vestigingsplaats te promoten. Hoewel Londen al jaren het grootste financiële centrum van Europa is, zijn de noteringen sinds 2008 met veertig afgenomen. Het noteringsregime in Engeland wordt door sommige experts als te gecompliceerd beschouwd.

De FCA wil een einde maken aan de verschillende categorieën noteringen. Een bedrijf kan nu een 'standaard' en 'premium' notering krijgen. Er zou nog slechts één soort notering moeten komen. Ook wil de FCA het proces rond de aanvraag voor een beursnotering transparanter willen maken, met een betere begeleiding.

 

Gerelateerde artikelen