Enexis verkoopt dochter aan PGGM en DIF Capital

Energieadviseur Fudura zou voor 800 miljoen naar de beleggers gaan.

Pensioenfonds PGGM en investeringsmaatschappij DIF Capital Partners kopen dochterbedrijf Fudura van netbeheerder Enexis. PGGM en DIF zullen beiden 50 procent van de aandelen verkrijgen in het bedrijf dat energie-oplossingen biedt aan ondernemingen. De verkoop zal naar verwachting aan het einde van het tweede kwartaal of begin derde kwartaal worden afgerond.

Een verkoopsom werd niet bekendgemaakt. Volgens Het Financieele Dagblad, dat eerder over de verkoop berichtte, zou de verkoopprijs rond de 800 miljoen euro kunnen liggen. Enexis, een van de drie grote netbeheerders in Nederland, stelt dat de vermogenspositie door de verkoop van Fudura verbetert en mogelijkheden biedt voor de financiering van de energietransitie.

Fudura heeft momenteel 22.000 zakelijke klanten en helpt bedrijven besparen op hun energiekosten door het adviseren over en bouwen van infrastructuur, zoals meters, laadpalen, transformatoren en schakelinstallaties. 

Het bedrijf speelt daarmee in op de toegenomen vraag vanuit zakelijke klanten om hun CO2-voetafdruk terug te brengen, de afhankelijkheid van aardgas te verminderen en de energiezekerheid met nieuwe oplossingen te waarborgen.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen