Energieplatform van ICT Group naar Groendus

EnergyNXT koppelt zonnepanelen, laadpalen en verwarmingsinstallaties.

Energiebedrijf Groendus neemt het IoT-platform EnergyNXT over van de ICT Group. EnergyNXT is bestemd voor energiemonitoring en de aansturing van energie-specifieke apparatuur. Het optimaliseert opwek en verbruik van energie met bijbehorende energiestromen. Het verbindt verschillende energie-installaties en stuurt deze aan op basis van real-time voorspellings- en marktdata. 

Zo koppelt het platform zonnepanelen, laadpalen, batterijen en verwarmingsinstallaties. Ook meer energie-intensieve verbruiksinstallaties, zoals koel- en vriescellen, kunnen worden aangestuurd vanuit het platform van EnergyNXT. 

Met het EnergyNXT platform wil Groendus het voor haar klanten mogelijk maken om zoveel mogelijk van de duurzame energie die zij opwekken zelf te gebruiken en aan de markt te leveren.

Het platform van EnergyNXT wordt op termijn volledig geïntegreerd in het bestaande Groendus-platform. De medewerkers die EnergyNXT hebben opgebouwd, komen in dienst bij Groendus. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen