Ene belegger koopt de andere voor 4 miljard

T Rowe Price koopt kredietmanager Oak Hill Advisors voor 4,2 miljard dollar. Beide zijn grote namen in de wereld van beleggers en investeerders. T Rowe Price heeft 1,6 biljoen dollar in beheer, Oak Hill 53 miljard. 

T Rowe price doet een volledige overname, die voor driekwart in contanten en voor de rest in aandelen wordt betaald. Onderdeel van de deal is een prestatiebonus van 900 miljoen dollar, die wordt uitgekeerd bij het behalen van niet nader omschreven doelen. Oak Hill blijft als eigen merk opereren.

Volgens de Financial Times illustreert de hoge kooprijs de grote vraag naar particulier kapitaal en de concurrentie om deals in de sector. De fondsen van T Rowe richten zich op aandelen-, vastrentende en multi-assetstrategieën. Oak Hill volgt vooral beleggingsstrategieën. 

Volgens financieel platform Dealogic zijn er dit jaar wereldwijd 160 deals geweest voor vermogensbeheer, goed voor 25,3 miljard dollar. Vorig jaar waren er 208 deals met een waarde van in totaal 54 miljard dollar.

De deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond, in afwachting van goedkeuring door de autoriteiten.

Gerelateerde artikelen