En weer gaat een elektrische auto naar de beurs

Laatst gewijzigd: 25 september 2023 09:40
Faraday is de derde autobouwer die de sluipweg naar de beurs kiest.

Faraday Future, een Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen, gaat naar de beurs. Hiervoor is de start-up een fusie aangegaan met Property Solutions Acquisition Corp, een zogenaamde blank check company. Dat is een investeringsvehikel dat via een beursgang geld ophaalt om in een nog nader te bepalen bedrijf een belang te nemen. Deze constructie is ook bekend onder de naam SPAC (special purpose acqusition company).

De nieuwe combinatie wordt gewaardeerd op 3,4 miljard euro. De in Los Angeles gevestigde startup voegt zich bij een groeiende lijst van fabrikanten van elektrische voertuigen in een populaire sector waarvan Tesla de grote blikvanger is. Fisker en Nikola gingen vorig jaar ook naar de beurs via SPAC’s.

Volgens Faraday en Property Solutions heeft een privé-investeerder 775 miljoen dollar in hun project gestoken. Zij verwachten dat Faraday Future 1 miljard aan bruto-opbrengsten zal opleveren.

SPAC’s zijn naar voren gekomen als een populaire manier voor bedrijven die naar de beurs willen gaan om met minder regelgevend toezicht om te gaan en meer zekerheid over waardering te bieden dan traditionele beursintroducties (IPO). Het gecombineerde bedrijf zal op Nasdaq worden genoteerd.

 

Gerelateerde artikelen