Emproof haalt twee miljoen euro seed financiering op

De investeringsronde wordt geleid door Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Ook de Franse durfinvesteerder Cyber Impact en het Duitse High-Tech Gründerfonds stappen in.

Embedded security startup Emproof heeft twee miljoen euro seed financiering opgehaald. Daarmee kan het bedrijf met hoofdkantoor in Eindhoven de producten verder ontwikkelen en klanten in Europa en de Verenigde Staten bedienen. 

Emproof ontwikkelt unieke technologie om (industriële) IoT devices en zogenaamde embedded systemen te beschermen tegen cyberdreigingen en diefstal van intellectueel eigendom.

Om fabricagekosten te verminderen worden IoT devices en embedded systemen meestal van minimale rekenkracht en geheugen voorzien. De ruimte om deze systemen adequaat te beveiligen tegen cyber aanvallen en diefstal van intellectueel eigendom is daardoor ontoereikend om bestaande oplossingen in te zetten. De meeste IoT devices zijn daarom kwetsbaar en vallen vaak ten prooi aan hackers die ze misbruiken als botnets, om cryptomunten te mijnen, als ingang richting back-end systemen of simpelweg om de kennis te stelen waarin bedrijven aanzienlijk geïnvesteerd hebben. 

Als antwoord hierop ontwikkelde Emproof de NYX-software. Daarmee wordt het zogenaamde reverse engineering en firmware tampering voorkomen op Arm en Intel gebaseerde hardware architectuur. RISC-V ondersteuning volgt later dit jaar. NYX wordt als een extra stap in de firmware ontwikkelstraat toegevoegd na het compileren van de firmware, waardoor toegang tot broncode niet nodig is en de klant meteen aan de slag kan met de oplossing. Ook systemen die reeds in het veld staan kunnen via een upgrade worden voorzien van de NYX beveiligde firmware om acute cyber risico’s te neutraliseren.
 

Gerelateerde artikelen