Emendo Capital krijgt investering van Natixis CIB

Het Franse Natixis CIB breidt zijn M&A-netwerk uit met investeringen in twee extra M&A boutiques.

Natixis Corporate & Investment Banking (Natixis CIB) heeft vandaag aangekondigd dat Natixis Partners heeft ingestemd met een strategische investering in twee M&A boutiques, Emendo Capital, gevestigd in Nederland en Tandem Capital Advisors, gevestigd in België.

Emendo Capital is een toonaangevende Nederlandse corporate finance boutique gevestigd in Amsterdam die bedrijven, financiële sponsors, ondernemers en overheidsklanten bedient. Het biedt een breed scala aan onderscheidende en onafhankelijke adviesdiensten op het gebied van bedrijfsfinanciering, gekenmerkt door een pragmatische, resultaatgerichte en persoonlijke aanpak in een breed scala van sectoren.

Met deze strategische investeringen breidt Natixis CIB, onderdeel van Groupe BPCE, zijn M&A-adviesaanbod verder uit en draagt het bij tot de ontwikkeling van zijn bedrijfsactiviteiten in Europa.

Na de transactie zal het M&A-netwerk van Natixis CIB, dat momenteel uit zeven boetieks bestaat, de volgende negen merken omvatten: Natixis Partners, Solomon Partners, Fenchurch, Natixis Partners Iberia, Vermilion, Azure Capital, Clipperton, Natixis Partners Belgium (voorheen Tandem Capital Advisors ) en Emendo Kapitaal.

In een commentaar op de investeringen zei Stephanie Paix, CEO van de Global Financial Services-divisie van Groupe BPCE: “We zijn blij Emendo Capital en Tandem Capital Advisors te mogen verwelkomen in het M&A-netwerk van Natixis CIB. Dit is opnieuw een demonstratie van ons vermogen om getalenteerde mensen aan te trekken en onze unieke en zeer succesvolle M&A-franchise verder uit te breiden. Deze investeringen zullen onze adviespositie in Europa en op de mondiale M&A-markt versterken, in het uiteindelijke voordeel van onze klanten.”

Gerelateerde artikelen