Emburse koopt Roadmap 

Het mobiele reisplatform voor multinationals Roadmap is verkocht aan Emburse, een Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in expense management. 

Roadmap brengt alle zakelijke reisaanbieders samen in één  app die grote ondernemingen in staat stelt hun reisprogramma beter te beheren en de betrokkenheid van reizigers bij het reisbeleid van de onderneming te vergroten. De app wordt op maat gemaakt voor de onderneming om medewerkers te begeleiden tijdens hun reizen door real-time reisinformatie te combineren met bedrijfsspecifieke informatie en ervaringen van collega’s. Reizigers krijgen zo alle informatie te zien die ze normaliter in consumentenapps ook voorgeschoteld krijgen, aangevuld met de kennis van collega’s en het zakelijke reisteam.  

Emburse, gevestigd in Los Angeles, is gespecialiseerd in het inzichtelijk maken en automatiseren van kostenbeheer voor bedrijven. Het bedrijf denkt met de aankoop van Roadmap meer mogelijkheden in huis te krijgen om een ‘end-to-end reiservaring’ te kunnen leveren. Het is niet bekend wat Emburse heeft betaald.

De verkoop van Roadmap betekent ook een afscheid van mede-investeerder Newion, dat in 2018 4 miljoen euro in het bedrijf stak. "Roadmap illustreert de potentie van business softwarebedrijven in de Benelux. Wij zijn als Newion verheugd deze markt sinds 2000 te bedienen, waarbij we ons richten op early-stage investeringen in Europese B2B-softwarebedrijven met een wereldwijde ambitie", aldus het commentaar van Newion.

Gerelateerde artikelen