Elon Musk: overname Twitter voor lagere prijs

Tesla-topman Elon Musk denkt dat een overname van berichtendienst Twitter mogelijk voor een lagere prijs kan.

Musk heeft een overnamebod op Twitter gedaan van 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro), maar vrijdag zei hij dat die overname "tijdelijk gepauzeerd" is. Hij wil namelijk eerst meer duidelijkheid over het aantal spamaccounts op Twitter.

Musk verklaarde maandag op een tech-evenement in Miami dat een overname van Twitter nog steeds haalbaar is, maar dus wel tegen een lagere prijs. Op Wall Street ging het aandeel Twitter vrijdag en maandag flink onderuit door zorgen bij beleggers dat Musk afziet van de overnamedeal. Overigens heeft Musk eerder gezegd nog steeds toegewijd te zijn aan een overname van het sociale-mediaplatform.

Een officieel document van Twitter liet eerder deze maand zien dat minder dan 5 procent van de dagelijkse gebruikers uit spamaccounts bestaat. Het aantal actieve gebruikers is belangrijk voor de potentiële winstgevendheid, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties. Musk vertrouwt het echter niet. Hij zei in Miami dat minstens 20 procent van de gebruikers op Twitter uit spamaccounts bestaat.

Het bod van Musk ligt op 54,20 dollar per aandeel Twitter. Het aandeel noteerde maandag op een koers van 37,91 dollar.
 

Gerelateerde artikelen