Eli Lilly negatiever over winst om overname

Farmaceut Eli Lilly verwacht het komende boekjaar een lagere winst in de boeken te zetten dan aanvankelijk verwacht. Dat komt mede door de kosten voor de overname van het oncologiebedrijf Loxo Oncology. Vorige maand waarschuwde het bedrijf al dat tegenvallende onderzoeksresultaten rond het kankermedicijn Lartruvo een hap uit de winst zullen nemen.

Voor het boekjaar 2019 gaat Eli Lilly nu uit van een aangepaste winst per aandeel tussen de 5,55 en 5,65 dollar. Eerder verwachtte de farmaceut een winst per aandeel van 5,90 tot 6 dollar.

Eli Lilly kondigde vorige maand aan Loxo te willen kopen voor 8 miljard dollar. De investering is belangrijk om het aanbod van zogeheten precisiemedicijnen tegen kanker uit te breiden, zo stelt de farmaceut. Voor dergelijke geneesmiddelen kunnen bedrijven doorgaans hoge prijzen vragen.

In het afgelopen kwartaal had Eli Lilly juist te kampen met druk op de prijzen voor zijn geneesmiddelen. Desondanks wist de farmaceut de omzet met 5 procent op te voeren tot 6,4 miljard dollar, voornamelijk door grotere verkoopvolumes. Onder de streep resteerde een nettowinst van ruim 1,1 miljard dollar, tegenover een verlies van bijna 1,7 miljard dollar een jaar eerder. 

Gerelateerde artikelen