EK Retail neemt kledingconcern MJL Investments over

Groeiplannen van het T-shirtbedrijf eindigen in de verkoop van de zaak.

Joël Menco, oprichter van MJL Investments, verkoopt zijn onderneming aan de inkooporganisatie EK Retail. MLJ Investments is eigenaar van de bekende kledingmerken Garage en Slater. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het bedrijf heeft 750 verkooppunten in Nederland. Het plan was om door te groeien naar duizend verkooppunten. Twee jaar geleden klaagde Menco over de gestegen textielprijzen.

Menco richtte MJL Investments op in 2000, na de overname van het kledingmerk Starco.  Het bedrijf produceerde toen overwegend voor private labels. In 2007 startte MJL een eigen fabriek in Bangladesh. In 2009 introduceerde Menco het kledingmerk Garage en in 2013 nam hij Slater over, waarvoor MJL l jaren de productie deed.

EK Retail ondersteunt 4.000 retailers uit verschillende Europese landen met onder andere inkoop en marketing. Op de Nederlandse markt is EK actief met de divisies EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books. EK Nederland werkt samen met ongeveer 1.500 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en boeken.

Gerelateerde artikelen