Eindhoven Medical Robotics rekent op een doorstart

Laatst gewijzigd: 23 februari 2024 05:42
Oprichtster op zoek naar dertig miljoen voor een omzet van een miljard.

De failliete startup Eindhoven Medical Robotics is druk bezig om een doorstart te realiseren onder begeleiding van curator Jeroen Tulfer van advocatenbureau Boels Zanders. Het jonge bedrijf uit de lichtstad leek op enthousiasme bij klanten te kunnen rekenen, maar slaagde er niet in om de benodigde financiering aan te trekken.

Oprichter Anupam Nayak is ervan overtuigd dat de financiering er alsnog zal komen via een doorstart. Dat zegt ze in Link Magazine. “Over tien jaar willen we met onze robotoplossingen honderd miljoen patiënten hebben geholpen.”

Het bedrijf voor chirurgische robots werd opgericht in 2017, maar moest begin dit jaar de deuren sluiten. Twee investeerders staken er geld in, net als de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Een leading investor werd echter niet gevonden, mede vanwege de enorm hoge ontwikkelkosten die konden oplopen tot dertig miljoen euro.

Grote kapitaalschieters willen volgens Nayak echter pas instappen als de eerste klinische tests zijn afgerond en het businessmodel is gevalideerd. Andere geldverschaffers wachten op zo’n lead investor. Nayak is voor de doorstart van EMR op zoek naar een CFO die zich fulltime kan bezighouden met fondsenwerving en die relaties kan opbouwen met investeerders in Nederland en wereldwijd.

Nayak is optimistisch over de mogelijkheid door te starten. “Ik reken erop dat we nog in het eerste kwartaal weer verder kunnen. In 2034 zitten we dan op een omzet van zo’n dertig miljoen euro en in 2040 willen we naar een miljard.”

Gerelateerde artikelen