Eindelijk: een M&A award voor best law boutique

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:23
Met nog minder dan drie maanden te gaan, staan de voorbereidingen van de Awards weer bovenaan het to-do-lijstje van de M&A Community. Een aantal awards die van mindere relevantie zijn, gaan eruit. Maar er komen er ook een aantal onmisbare bij. Bij deze introduceren wij u een nieuwe award: Best Dutch Law Boutique M&A.

M&A Magazine al uit het postvak gevist? Als het goed is, ziet u dan twee bijzonderheden op de cover. Nee, dit is geen amoureuze avance naar het duo dat staat afgebeeld.

Met ‘bijzonder’ bedoel ik dat we nog nooit eerder een vrouw op de cover hebben gehad. Laat staan twee dames. De tweede bijzonderheid is dat u hier voor de verandering een keer niet zit te kijken naar twee dealmakers van een grote corporate, investment bank, advocatenkantoor of investeringsmaatschappij maar naar ondernemers die een boutique zijn gestart. Ook dat hebben we in de historie van het magazine nog niet eerder op de voorpagina gezien.  

De ontwikkeling van boutiques in de M&A-advocatuur begon tien jaar geleden. Een van de pioniers destijds was het kantoor De Breij Evers Boon. We spraken met Dennis de Breij, een van de oprichters. Dat interview wordt aanstaande maandag online gepubliceerd. Eerder dit jaar gingen we ook bij INGEN-HOUSZ in Utrecht langs. 

Uit de deal database is duidelijk geworden dat de nichekantoren here to stay zijn. Behalve aandacht via een dossier in het magazine, verdient deze volwassen geworden categorie binnen het M&A-circuit daarom ook een award, zo hebben we besloten. In het magazine luidt de introtekst van het dossier: 

"Ze willen het anders doen dan de grote organisaties op de Zuidas. Daarom besluiten ze om het veilige advocatenkasteel, dat al decennia lang bestaat, te verlaten. Ze beginnen een nieuw avontuur. Een eigen avontuur. Meestal huisvesten ze in de binnenstad."

——————————————————————————————————————-

Tot zover de romantiek van het ondernemen. Wat voegt een law boutique aan waarde toe voor partijen die investeren, overnemen of fuseren? Want daar gaat het uiteindelijk om. We hebben verschilllende experts geraadpleegd. Daar is de volgende omschrijving uit gekomen:

Best Dutch Law Boutique M&A 

Explanation: The Best Law Boutique M&A ranks high in the MenA.nl league tables, as a firm and as a team. The Best Dutch Law Boutique M&A has advised multiple deals. 

It has shown to meet the needs of their clients by offering the same and even better quality of advice as the larger law firms. Clients appreciate the much closer relation. Partners and juniors of the best law boutique are very outward looking, focusing on clients only. Lawyers of a boutique go back to the core of their profession, ambition and personal skills, and create value by delivering specialized advice based on experience. The Best Law Boutique M&A must have an office in The Netherlands. 

———————————————————————————————————————

Op korte termijn zullen wij de genomineerden bekend maken. Voor op- of aanmerkingen over de Award is de redactie bereikbaar op R.Munsterman@alexvangroningen.nl en E.Blaauw@alexvangroningen.nl. Kijk hier voor meer informatie over de M&A Awards 2015.

Gerelateerde artikelen