Egeria verkoopt HITEC aan Japanse branchegenoot

Het Japanse Air Water koopt HITEC over van investeringsmaatschappij Egeria. HITEC levert specialistische stroomvoorzieningen en is gevestigd in Almelo.

Iedereen die weleens een stroomstoring heeft meegemaakt weet hoe vervelend het is om onhandig aan te moeten rommelen met zaklampen en heropstartende computers, maar er zijn ook situaties waarin een stroomstoring het verschil kan betekenen tussen leven en dood: voor die situaties zijn er leveranciers als HITEC die stroomvoorzieningen leveren die een stuk robuuster zijn dan wat er thuis uit de muur komt. Klanten van HITEC zijn onder meer datacenters, halfgeleiderproducenten, ziekenhuizen, vliegvelden en financiële instellingen. In een rap digitaliserende wereld en de navenante wildgroei aan datacentra zit er veel groeipotentie in de sector. Geen wonder dus dat Japanse branchegenoot Air Water nu het in Almelo gevestigde bedrijf heeft overgenomen. De dealwaarde is niet bekend gemaakt, maar "significant". Het sinds 1896 bestaande bedrijf biedt werk aan 261 mensen en haalde laatstelijk een omzet van € 102 miljoen.

Qua dealmakers trad De Brauw op als local counsel, met Bernard Roelvink in de lead. Oh-Ebashi was lead counsel voor Air Water, Mizuho Bank en ABN AMRO deden de bancaire zaken, Baker McKenzy stond Egeria bij, net als Greentech Capital Advisors. 

Gerelateerde artikelen