Eerste handelsdag voor FL Entertainment

Het bedrijf actief in contentproductie en online gokken kwam via een SPAC op Euronext terecht.

Euronext maakt op 1 juli 2022 bekend dat FL Entertainment een notering heeft gekregen aan de Amsterdamse beurs (ticker symbol: FLE). Het bedrijf werd genoteerd na de voltooiing van haar succesvolle bedrijfscombinatie met Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe B.V. (‘Pegasus Entrepreneurs’), een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) die op 10 december 2021 een notering op Euronext kreeg. 

FL Entertainment is samen met zijn dochterondernemingen een entertainmentgroep die twee complementaire en succesvolle bedrijven in digitale entertainmentmarktsegmenten combineert: Banijay Group en Betclic Everest Group. De Banijay Group is een van 's werelds grootste onafhankelijke contentproductiebedrijf, met meer dan 120 productiebedrijven in 22 landen. De Betclic Everest Group is actief in het segment van online sportweddenschappen en gaming en is van mening dat dit het snelst groeiende platform voor online sportweddenschappen in Europa is.

De voltooiing van de bedrijfscombinatie met Pegasus Entrepreneurs en de opbrengst van de transactie zullen FL Entertainment in staat stellen verdere groei in de entertainmentindustrie te realiseren.

“Een notering aan Euronext Amsterdam is een grote stap en een geweldige prestatie voor FL Entertainment”, zegt Stéphane Courbit, voorzitter van de raad van bestuur van FL Entertainment. “Met solide financiering, ondersteunende langetermijnaandeelhouders en geweldige talenten bevinden we ons in een unieke positie om onze leidende posities te blijven versterken en groeikansen te grijpen.”
 

Gerelateerde artikelen