Eerste closing van vijfde techfonds van TIIN Capital

De investeerder gaat 100 miljoen steken in twaalf Europese scale-ups.

TIIN Capital heeft de eerste closing afgerond van haar vijfde Tech Fund: het European Cyber Tech Fund V. Dit fonds krijgt een omvang krijgt van 100 miljoen euro. Het investeert in Europese cybersecurity scale-ups, met als doel om die wereldwijd uit te rollen.

Investeerders die zijn aangesloten bij de eerste closing zijn voornamelijk single family offices en ondernemers, waaronder de Fox-IT oprichters Ronald Prins en Menno van der Marel. De finale closing van het fonds zal naar verwachting plaatsvinden in de eerste helft 2024.

De eerste investering van het cyberfonds is afgerond, maar TIIN Capital heeft de naam van het bedrijf niet prijsgegeven. In totaal mikt het fonds op maximaal twaalf Europese cybersecurity bedrijven.

TIIN Capital is nu één van de eerste cybersecurity investeerders in Europa die zich richt op scale-ups. Voorbeelden van succesvolle investeringen van de afgelopen vijf jaar zijn portfoliobedrijven zoals Eye Security, EcleticIQ, BreachLock, EGERIE, Probely, Syntho.ai en Sygno.

Gerelateerde artikelen