Eén verkoop en twee fusies: complexe deal Fellowmind

Simmons & Simmons adviseert Fellowmind bij de verkoop en parallelle fusie met eCraft en Orango.

Een hele puzzel: de aandeelhouders van het Nederlandse Fellowmind verkochten hun bedrijf aan het Zweedse fonds FSN Capital. Dat niet alles, want tegelijkertijd werden eCraft en Orango bij de Nederlandse partij gevoegd, uit Finland en Zweden. Het doel: het creeëren van een dienstverlener in het Microsoft-ecosysteem die op Europese schaal kan opereren, met 1000 medewerkers en € 125 miljoen omzet. 

Advocatenkantoor Simmons & Simmons had de eer de transactie in goede banen leiden. Corporate M&A Partner Rob Hendriks ging de klus aan, met Martijn Stuart als secondant. 

Corporate M&A Partner Rob Hendriks: "De ICT-markt in Europa is voortdurend in beweging en Fellowmind is een zeer invloedrijke speler in dit landschap. Door te adviseren over de verkoop van het bedrijf aan FSN Capital en parallelle fusies met eCraft en Orango, hebben we de oprichting van de nieuwe Fellowmind groep ondersteund. Dit is een visionaire kracht die de menselijke verbinding in de kern van onze digitale toekomst wil behouden. Het was een complexe en veelzijdige deal. Het Simmons team heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat dit proces resulteerde in een ambitieuze toekomst voor Fellowmind".

FSN Capital werd bijgestaan door BakerMcKenzie Stockholm en Amsterdam (Mohammed Almarini)

Wave Corporate Finance was intensief betrokken bij het project. Het complete overzicht van de dealmakers vindt u hier

Gerelateerde artikelen