Een coole overname voor OxGreenfield

Laatst gewijzigd: 27 juli 2024 15:25
OxGreenfield verwerft KOMA Groep, een specialist in koel- en vriesoplossingen.

De Nederlandse investeerder OxGreenfield heeft honderd procent van de aandelen in de KOMA Groep verworven, waaronder KOMA koeltechnische Industrie B.V., Poly Roermond B.V. en de KOMA deelnemingen in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje en Japan.

KOMA levert koel- en vriesoplossingen voor bakkerijen en patisserieën, terwijl Poly de isolatiepanelen voor de KOMA-cellen produceert en deze ook levert aan een brede klantenkring buiten KOMA. Met een omzet van ca. 45 miljoen euro en ongeveer 250 medewerkers is KOMA een toonaangevende internationale speler in deze markt.

OxGreenfield heeft besloten om deze vijfde investering te doen uit hun tweede fonds vanwege de sterke marktpositie van de KOMA Group en het feit dat het bedrijf vooroploopt in de toepassing van natuurlijke koudemiddelen.

OxGreenfield ziet mogelijkheden om de marktpositie van KOMA verder te versterken door te focussen op de verduurzaming van haar producten met natuurlijke koudemiddelen en door haar klanten te ontzorgen bij het bewaken, onderhouden en up-to-date houden van de meer dan 25.000 KOMA koel- en vriescellen die wereldwijd in gebruik zijn. Hiertoe zullen investeringen worden gedaan in de IT-omgeving, productiemiddelen en de organisatie.

Gerelateerde artikelen