Duurzaam palletbedrijf gaat naar Franse collega

Den Doelder werd eerder verkocht en weer teruggekocht door de familie.

De PGS Group uit Frankrijk neemt Den Doelder Pallets over. De Europese opererende Fransoos wordt daardoor voor het eerst actief in de Nederlandse palletmarkt. De deal is bekrachtigd op 30 juni. Den Doelder was een aantrekkelijk bedrijf vanwege de focus op duurzaamheid, een gunstige geografische ligging en een sterke economie.

Twee jaar geleden werkte het Nederlandse familiebedrijf samen met een Noorse investeerder om een reeks ambitieuze doelen te verwezenlijken. De inspanningen hebben geleid tot een volledig circulair productiemodel en de recente oprichting van een biomassacentrale. Het bedrijf is vergaand verticaal geïntegreerd en beschikt over een zagerij, drie productiesites, een sorteer- en herstelafdeling, en een uitgebreid beheer van houtafvalstromen van klanten.

De beslissing om te verkopen was voor CEO Christian Den Doelder een beladen gebeurtenis. "In onze familiegeschiedenis heeft mijn grootvader het bedrijf ook verkocht omdat hij wist dat het gunstig was, en later werd het door mijn vader weer teruggekocht. We streven altijd naar het beste voor het bedrijf." 

De zeventig medewerkers gaan mee naar PSG, inclusief alle locaties, eigendommen, productiemiddelen en de biomassacentrale. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

Gerelateerde artikelen