Dutch Security TechFund verkoopt belang in CERTUS Automation

Het Zweedse Sdiptech AB heeft 85 procent van de aandelen verworven in het Nederlandse bedrijf Certus, een leverancier van oplossingen voor automatisering in havens, terminals en logistieke centra.

Voor TIIN Capital was de investering in CERTUS in januari 2019 de eerste transactie van het Dutch Security TechFund.

Nog geen drie jaar later op 12 oktober 2021 wordt het belang verkocht aan het aan de Zweedse beurs genoteerde Sdiptech. Het in Stockholm gevestigde bedrijf is een technologie groep met focus op oplossingen voor de maritieme en logistieke infrastructuur, dat een bijdrage beoogt te leveren aan meer duurzame, efficiënte en veiligere samenlevingen.

Met de acquisitie door Sdiptech wordt het CERTUS mede mogelijk gemaakt haar ambitie, om de footprint van het bedrijf in de wereld te vergroten in de terminal- en logistieke automatisering, te verwezenlijken.    

Maarten Derks, managing partner Dutch Security TechFund: “We kijken als fondsmanagement met trots terug op de periode dat we betrokken waren bij CERTUS. Het management van het bedrijf heeft de verwachtingen meer dan waar gemaakt door met grote drive op te schalen, te innoveren en de onderneming tot een succes te maken. Met de verkoop aan Sdiptech wordt niet alleen CERTUS in staat gesteld nog een mooie stap te maken, maar maken we als fonds ook een fantastisch resultaat op deze investering waarbij we meer dan 9 keer de inleg terug ontvangen‘.  

Gerelateerde artikelen