Dutch Security TechFund investeert in Syntho 

Het Dutch Security TechFund van TIIN investeert in de start-up Syntho uit Amsterdam. Met de investering in Syntho, geeft TIIN Capital verder invulling aan het doel om ondernemers in het cybersecurity en dataprivacy domein te ondersteunen en te bouwen aan een veiligere samenleving.

Syntho, is een snelgroeiende onderneming in de opkomende markt van ‘Privacy Enhancing Technologies’ (PETs). De schaalbare software van Syntho stelt zowel grote- als middelgrote bedrijven, startups, scaleups en (semi-)overheden in staat om data gedreven en volledig AVG- en GDPR-proof te werk te gaan. De AI-software genereert synthetische data: geheel nieuwe data, waarin de kenmerken, relaties en statistische patronen uit de originele data bewaard blijven. Dit opent een breed scala aan toepassingen (bijvoorbeeld data-analyse of het inrichten van test- en ontwikkelomgevingen) waar synthetische data de voorkeur hebben boven de (gevoelige)
originele data. 

Michael Lucassen, managing partner van TIIN Capital, ziet veel potentie in het team van Syntho en hun geavanceerde technologie. “Onze samenleving en de bedrijfsvoering van ondernemingen wordt meer en meer data-gedreven, terwijl daartegenover staat dat consumenten, burgers en wetgevers steeds stengere eisen stellen aan hoe bedrijven en overheden opereren en dataprivacy waarborgen. Het team van Syntho biedt met hun synthetische data technologie een krachtige en noodzakelijke oplossing op juist dit snijvlak.”

Gerelateerde artikelen