Dutch Security TechFund investeert in Oddity.ai

Dutch Security TechFund van TIIN Capital zal haar ambities waarmaken door deze investering.

Dutch Security TechFund heeft als doel om de samenleving veiliger te maken door een brede portefeuille op te bouwen in cybersecurity en IoT security bedrijven. Met Oddity.ai heeft het Dutch Security TechFund een bedrijf aan zich verbonden, dat door samenwerking tussen mens en machine de veiligheid in de wereld naar een hoger niveau kan tillen.

Oddity.ai is een Utrechtse startup, die als voorloper in de markt een algoritmeplatform heeft ontwikkeld met geavanceerde machine- en deep learning technieken. De eerste toepassing op het platform is geweldsherkenning. Door real-time analysis uit te voeren op live videobeelden kunnen met behulp van de nieuwste artificial intelligence technieken incidenten worden herkend. Gemeentes, politie en private beveiligingsorganisaties hebben dit ook ontdekt. Inmiddels wordt bij deze partijen gewerkt met het algoritme door het te integreren in camera observatiecentra. Onder meer de vele bewegingen in uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven worden met succes door de software van het bedrijf gemonitord en geanalyseerd.

Oddity.ai is gestart door de founders Thomas Alflen, Gerwin van der Lugt en Nick Mulder, destijds studenten Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. De founders geven aan zeer verheugd te zijn met de investering van het Dutch Security TechFund. “Het stelt ons in staat nu snel op te schalen in Nederland en een plan te ontwikkelen voor internationalisering. Met het team van TIIN Capital verwachten wij dit met goede steun en impulsen te kunnen doen”.

Reinout vander Meulen, partner early stage van TIIN Capital, voegt hieraan toe; “De technologie die Oddity.ai heeft ontwikkeld sluit naadloos aan bij de grote trends op het vlak van cameratoezicht. Het aantal camera’s groeit explosief en er zijn simpelweg niet voldoende medewerkers om alle beelden uit te kijken. Er was al software waarmee automatisch objecten werden herkend, maar gedrag herkennen zoals geweld, zakkenrollen of pogingen tot autodiefstal lukte daar niet mee. Dat lukt met de software van Oddity.ai wel”.

Michael Lucassen, managing partner bij TIIN Capital, geeft aan veel vertrouwen te hebben in het team van Oddity.ai. “Met de software van Oddity.ai wordt een oplossing aangereikt voor een belangrijke uitdaging in de samenleving, het herkennen en voorkomen van geweld. Binnen onze fondsstrategie wordt dit gezien als een prachtige propositie, dat met dit jonge team een veelbelovende toekomst heeft.”

Over TIIN Capital

TIIN Capital heeft een jarenlange ervaring in het ondersteunen van technologiebedrijven met kapitaal, kennis en netwerk. TIIN Capital ziet de noodzaak van innovatie in (Cyber) security en IoT secured oplossingen. Om deze reden heeft TIIN Capital haar 6e investeringsfonds gelanceerd met focus op deze problematiek en technologie oplossingen. Hierbij wordt zij ondersteund door (semi) overheid, corporates en angel investors, die mee investeren in het fonds, dan wel als co-investeerder in een portfoliobedrijf actief zijn. Het fonds opereert dicht op Amsterdam vanuit het kantoor in Naarden en heeft tevens een vestiging op The Hague Security Delta.

 

Gerelateerde artikelen