Dutch Mezzanine Fund investeert in Burger Food Group

Het Dutch Mezzanine Fund (DMF) heeft een investering gedaan in Burger Food Group, een franchise met 25 van de 59 Burger King vestigingen in Nederland.

Dat meldt DMF in een persbericht. DMF verstrekt achtergesteld kapitaal, in bedragen tussen de 5 miljoen en 20 miljoen euro, aan middelgrote bedrijven.

De transactie werd ondermeer begeleid door advocatenkantoor Clifford Chance.

“Een franchise als Burger Food Group heeft natuurlijk verplichtingen zoals modernisering en konden wij in aanvulling op de Rabobank fungeren als aantrekkelijk alternatief”, zegt Gerard de Kool, partner bij DMF tegen Mena.nl. "Deze transactie laat zien dat wij ook een waardevolle oplossing kunnen bieden voor private equity-investeerders die het bedrijf in portfolio willen houden."

Burger Food Group is sinds 2016 in handen van private equity partij Standard Investment. Met de investering, waarover geen mededelingen zijn gedaan, is bedoeld om het bedrijf te ondersteunen bij de optimalisatie van het bestaande restaurantportfolio door middel van een verbouwings- en opwaardeer programma’s in verschillende restaurants.

Modernisering

“De restaurants moeten gemoderniseerd worden zoals het plaatsen van bestelzuilen. Dat is beter voor de omzet, want de zuilen zorgen voor meer incentives waardoor klanten meer bestellen.” Ofschoon er een trend is naar gezonder voedsel ziet DMF investeren in fast food niet als een probleem. “Toch kiezen mensen er bewust voor om af en toe een Whopper te eten.”

Onder de 25 vestigingen valt ook de vestiging in Schiphol. “In omzet is dat de grootste Burger King van de wereld. Je zou verwachten dat die in de VS zou zijn, maar die staat dus gewoon in Nederland”, zegt De Kool trots.

Gerelateerde artikelen