Dutch Founders Fund en Flow Traders investeren in Primary Portal

Het in Londen gevestigde Primary Portal haalt 5,3 miljoen pond seed kapitaal op. De seed-ronde werd geleid door Dutch Founders Fund en Flow Traders.

Primary Portal is een digitaal platform dat transacties op de aandelenkapitaalmarkt voor banken en vermogensbeheerders samenvoegt en digitaliseert.

Oprichters John Bentinck en Ilan Leshem startten het bedrijf in 2020 om de gedateerde en inefficiënte communicatie bij de uitgifte van aandelen aan te pakken. Het platform vervangt geen enkele reeks producten, maar ruimt inboxen vol e-maildiscussies en bijlagen op. Primary Portal heeft zich met succes gevestigd bij meer dan 50 banken en 1.000 actieve gebruikers in heel Europa en Azië, en lanceerde zijn aanbod begin november op de Amerikaanse markt.

Als ervaren kapitaalmarktveteranen begrijpen Bentinck en Leshem dat Primary Portal moet aansluiten op de bestaande platforms van banken en vermogensbeheerders. "Banken willen niet gebonden zijn aan een enkele groep producten, maar flexibel blijven", zegt Bentinck.

“Dit team heeft alle kennis en ervaring die nodig is om dit probleem van het efficiënter maken van kapitaalmarkten op te lossen”, zegt oprichter Laurens Groenendijk van Dutch Founders Fund. "Ze bouwen in feite de infrastructuur om investeringen in IPO's te democratiseren."

Het platform automatiseert enkele van de handmatige en tijdrovende processen en integreert tegelijkertijd met een aantal tools die banken en investeerders al gebruiken. Wanneer klanten naar het Primary Portal-dashboard kijken, kunnen ze live IPO's, recent geprijsde ABO's, convertibles, claimemissies en andere aandelenproducten zien. Bovendien linkt elk item naar meer details over het aanbod, evenals naar verder onderzoek indien van toepassing. "Het real-time dashboard van Primary Portal krijgt in snel tempo vaste bureaubladruimte op de schermen van handelaren", besluit Groenendijk. “Omdat banken en kopers ernaar streven hun processen de komende jaren te stroomlijnen, zal Primary Portal een favoriete tool voor de branche worden. Hoewel het zich nog in de beginfase bevindt, geloven we dat Primary Portal wereldwijd een enorme impact zal hebben op de aandelenmarkt.”
 

Gerelateerde artikelen