Durffonds Fentener van Vlissingen neemt afstand van belang in FinTech’er SRXP

Walvis Participaties, het durffonds waar de familie Fentener van Vlissingen achter zit, verkoopt haar belang in FinTech-bedrijf SRXP aan Lumitor. Dat is de investeringsmaatschappij van voormalig Infotheek-directeur Tommy van Reijen. 

Het Amsterdamse SRXP, dat bedrijven helpt met het digitaliseren van het declaratieproces, is naar eigen zeggen de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Voor durfinvesteerder Walvis, dat jonge internetbedrijven financiert, betekent de deal de tweede exit in korte tijd. In maart werd er afscheid genomen van het Britse accesso Technology Group. Walvis investeerde eind vorig jaar voor een niet nader genoemd bedrag in selecteur van e-books en audioboeken Elly's Choice

“Zonder de investering van Walvis hadden we niet zo hard kunnen groeien. SRXP wordt inmiddels in meer dan veertig landen gebruikt en we blijven jaar na jaar groeien", zegt Pieter Verbruggen, oprichter van SRXP, die dit jaar een Dutch FinTech Award in de wacht sleepte. “We groeien mee onder de vleugels van onze klant Rituals”, zei Verbruggen na het winnen van de award in de categorie Payments & Transfers. Verbruggen houdt een meerderheidsbelang in zijn bedrijf. 

De Tilburgse investeerder Tommy van Reijen begeleidde Verbruggen het afgelopen jaar al als adviseur. “Ondanks het digitale tijdperk staan er nog steeds duizenden medewerkers aan het eind van de maand met excelsheets en bonnetjes bij de administratie. Ik zie kansen om met strategische partners SRXP verder te ontwikkelen,” aldus de 49-jarige Van Reijen, die in 2012 zijn aandelen verkocht in het Leidse IT-bedrijf Infotheek. 

 

Gerelateerde artikelen