Duitsland verdient 760 miljoen aan verkoop belang Lufthansa

Verkoop belang van 9,92 procent levert 760 miljoen op.

De Duitse overheid verkoopt haar belang in luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Het gaat om een belang van 9,92 procent waarvoor de Duitse staat 1,07 miljard euro heeft ontvangen. Eerder was voor het belang 306 miljoen euro betaald, waarmee onder de streep de forse winst overblijft.

Het belang was namens Duitsland in handen van het nationale stabilisatiefonds WSF. Institutionele beleggers hebben het aandelenpakket van bijna tien procent overgenomen. Mogelijk was Klaus-Michael Kuehne, de rijkste man van Duitsland, een van de kopers. Hij zei eerder dat hij zijn aandelenpakket in de grootste luchtvaartmaatschappij wil uitbreiden.

Met de verkoop heeft de Duitse staat zich volledig teruggetrokken uit de luchtvaartmaatschappij. De verwerving van de aandelen was onderdeel van overheidssteun die Lufthansa kreeg tijdens de lockdowns wegens corona, toen geen vliegverkeer mogelijk was. In totaal schoot Duitsland te hulp met negen miljard euro. Lufthansa had uiteindelijk niet al dat geld nodig om overeind te blijven. Vorig jaar november had Lufthansa alle steun terugbetaald.

 

 

Gerelateerde artikelen