Duitse Simba Dickie Group neemt belang in EXIT Toys

EXIT Toys, een Nederlandse ontwikkelaar van buitenspeelgoed en aanverwante producten heeft een meerderheidsbelang verkocht aan de Duitse speelgoedfabrikant Simba Dickie Group (o.a. Smoby, Märklin, Steffi en Simba). 

De samenwerking past in de groeistrategie van zowel EXIT Toys als de Simba Dickie Group. De bedrijven, die samen goed zijn voor een omzet van meer dan 730 miljoen euro, willen hun internationale voetafdruk verder vergroten op het gebied van buitenspeelgoed. De transactie is door overnamebemiddelaar Marktlink begeleid. 

Financiële details worden niet bekendgemaakt.

EXIT Toys werd in 2011 opgericht door Leopold van Os, Marcel Dijk en Stijn Driever. In nog geen tien jaar is de buitenspeelgoedontwikkelaar en -distributeur uitgegroeid tot een internationale speler. De onderneming telt 35 medewerkers en realiseert een omzet van ruim 30 miljoen euro, waarvan 75% internationaal. EXIT Toys verkoopt onder andere via (grote) Europese retailers en e-tailers zoals Hornbach, Spiel-Preis.de, OBI Baumarkt en Wehkamp.

Het familiebedrijf Simba Dickie Group realiseerde € 702,3 miljoen omzet in 2019. Als een van Europa's top vijf speelgoedfabrikanten heeft het bedrijf meer dan 3.000 werknemers en een speelgoedassortiment dat bestaat uit meer dan 4.000 artikelen en 20 merken, waaronder Smoby, Steffi, Majorette en Eichhorn. De groep heeft in de afgelopen jaren haar product-en merkenaanbod selectief uitgebreid middels overnames. 

Gerelateerde artikelen