Duitse bedrijven in trek bij Nederlandse koper Q1 2017 [infographic]

De Nederlandse overnamemarkt wordt steeds internationaler en Duitsland is favoriet in Q1 2017. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.  

Veel beleggers zijn het er niet meer eens, maar steeds meer buitenlandse kopers komen naar Nederland. Daarentegen komt de Nederlandse dealmaker zelf ook steeds vaker over de grens. Netto zijn er in het eerste kwartaal meer Nederlandse bedrijven gekocht door buitenlandse partijen dan vice versa. In totaal werd 47 keer een Nederlands bedrijf gekocht door een buitenlands bedrijf tegen 21 buitenlandse bedrijven door een Nederlander. 

Duitse targets en Britse kopers 
Duitsland is de favoriete bestemming van Nederlandse kopers. Van de 21 Nederlandse overnames over de grens vond een derde plaats in Duitsland. De Verenigde staten en België waren goed voor respectievelijk vier en twee deals. 

Kopers uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn de actiefste buitenlandse kopers in Nederland. Mede door het grote aantal private-equitypartijen die uit Londen en New York komen overvliegen. Japan haalt met drie Nederlandse overnames nog net de top vijf, met onder andere de overname van Vanderlande door Toyota.

 

De grafieken zijn gebaseerd op data van mena.nl. De redactie verzameld gegevens van Nederlandse deals met een waarde van meer dan vijf miljoen euro. Op basis van de deals worden league tables van M&A-adviseurs opgesteld en infographics over de overnamemarkt. Was u ook betrokken bij een deal? Stuur de deal in via het online dealformulier.

Lees ook:
Dit waren de vijf grootste deals van Q1 2017
Meer deals voor minder geld in Q1 2017
Danny Bosker van KPMG nummer 1 in league tables Q1 2017
KPMG en ING op één in league tables Q1 2017
Allen & Overy en Lexence voeren league tables Q1 2017 aan

Gerelateerde artikelen