‘DSM overweegt miljardenbod op DuPont-tak’

De voeding- en biowetenschappendivisie van DuPont zou ongeveer 25 miljard dollar moeten opbrengen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

DSM zou adviseurs in de arm hebben genomen om te bekijken wat de mogelijkheden voor een bod zijn. Er zijn nog meer gegadigden, zo zou DuPont contact hebben gehad met het Ierse Kerry Group en het Zwitserse Givaudan.

Eerdere schattingen waardeerden de divisie die ingrediënten en voedingssupplementen maakt nog op ongeveer 20 miljard dollar. DuPont zelf is kortgeleden afgesplitst van DowDuPont, dat pas in 2017 zelf ontstond na een megafusie met Dow Chemical.

DuPont is nog bezig de strategische opties voor het bedrijfsonderdeel in kaart te brengen. Zo wordt naast een verkoop ook gekeken naar een verzelfstandiging of een speciaal soort fusie met een ander bedrijf, een zogeheten Reverse Morris Trust-fusie. Bij die laatste optie zou geen belasting hoeven worden betaald over de deal. Het is de bedoeling de knoop door te hakken voor het einde van het jaar.

DSM ging omlaag in de middaghandel na het bekend worden van het nieuws.

(ANP)

Gerelateerde artikelen