Dsm-firmenich stoot alweer een dochterbedrijf af

Visoliebedrijf MEG-3 komt in handen van KD Pharma uit Zwitserland.

Voedings- en gezondheidsbedrijf Dsm-firmenich verkoopt zijn visolie-activiteiten aan branchegenoot KD Pharma uit Zwitserland. Het gaat om het onderdeel MEG-3 met productielocaties in Peru en Canada, dat vorig jaar goed was voor 170 miljoen euro omzet. Dsm-firmenich liet voorafgaand aan zijn beleggersdag in juni al weten de komende jaren sneller te willen groeien door prioriteit te geven aan activiteiten met hoge marges. Enkele activiteiten zouden daardoor minder prioriteit krijgen. MEG-3 hoorde daar ook bij.

Hoeveel geld met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Als onderdeel van de transactie verkrijgt Dsm-firmenich een minderheidsbelang van 29 procent in KD Pharma’s moederbedrijf O³ Holding. Naar verwachting wordt de deal voor het einde van het jaar afgerond.

Dsm-firmenich kondigde in februari ook al aan zijn tak voor ingrediënten en vitamines voor diervoeding af te stoten. De onderneming, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de voormalige Nederlandse Staatsmijnen, wil zich concentreren op de activiteiten die grondstoffen voor verzorgingsproducten en voedingssupplementen maken.

Dsm-firmenich is ontstaan door de fusie van het Nederlandse DSM en het Zwitserse Firmenich. Het concern is actief in bijna zestig landen en is goed voor een jaaromzet van ruim twaalf miljard euro. Wereldwijd werken er bijna 30.000 mensen. (ANP)

Lees ook: Aseem Varma – VP M&A bij DSM: ‘Onophoudelijk streven naar excellentie’

Gerelateerde artikelen