Drie Nederlandse software-overnames voor Adesso

Duitse Adesso Group slaat grote slag met overname van drie Nederlandse software-ontwikkelaars.

Het Duitse beursgenoteerde bedrijf Adesso heeft een meerderheidsbelang in drie Nederlandse software-ontwikkelingsbedrijven verworven. Overnamebemiddelaar Marktlink, die sinds kort een vestiging heeft in Duitsland, maakte dat vandaag bekend. De bedrijven Blue4IT, Codesquad en Bluefront die deel uitmaakten van Blue Group IT, richten zich op de ontwikkeling van front- en backend softwareapplicaties voor onder andere banken, diverse multinationals en overheidsinstellingen. De managing directors van Blue4IT, Codesquad en Bluefront zullen met een minderheidsbelang betrokken blijven.

Adesso werd in 1997 opgericht in Dortmund en is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een internationale IT-dienstverlener. Het Duitse beursgenoteerde bedrijf telt ruim 4.200 medewerkers en was in 2019 goed voor een omzet van 449,7 miljoen euro. Vanuit locaties verspreid door heel Europa en daarbuiten biedt Adesso consulting- en software-ontwikkelingsdiensten voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en daarmee het reduceren van kosten. Daarnaast heeft Adesso ook sectorspecifieke software-oplossingen. Het bedrijf is al meerdere jaren uitgeroepen tot ‘beste Duitse werkgever’ in de toebehorende categorie binnen de IT-sector.

Onderdeel van Adesso ’s groeistrategie is internationaliseren met een lokale voetafdruk. Vanuit deze strategie werd in juli 2019 Adesso Netherlands B.V. opgericht met managing director Jan Heuker aan het roer. Met de overname van Blue4IT, Codesquad en Bluefront wil Adesso haar voetafdruk in de Nederlandse IT-markt verder vergroten.

De drie bedrijven zijn volledig gespecialiseerd in front-end, back-end en architecture met Java. De bundeling van krachten tussen Adesso en Blue Group IT levert een uitstekende symbiose op waarin beide partijen kunnen profiteren van elkaars kennis en kunde.

Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames: “de IT-sector is een van de snelstgroeiende sectoren van Nederland en tegelijkertijd nog zeer gefragmenteerd. De digitaliseringsslag is nog in volle gang en zal nog jaren duren, programmeurs zijn echter schaars en het is voor IT-ondernemingen moeilijk om aan goede mensen te komen. In Duitsland is Adesso al jarenlang een van de snelst ontwikkelende IT-bedrijven van het land; goede werving, aantrekkelijk werkgeverschap en interessante opdrachtgevers zijn belangrijke redenen voor dit succes. Deze formule zal de groei van Adesso versnellen, additionele overnames worden niet uitgesloten.”

Gerelateerde artikelen